Cara Menghilangkan Bintik Di Kemaluan

Rawatan bagi keputihan bersoal bergantung kepada punca yang menyumbangnya. Doktor-doktor kami dapat mendukung menjalankan pemeriksaan cak bagi mengenalpasti punca kepada simptom-simptom ini dengan memeriksa anda. Anda boleh berkomunikasi dengan doktor kami menerusi telefon atau panggilan video dan menerima preskripsi ubatan yang boleh dihantar ke rumah anda. Buat berkomunikasi dengan doktor kami,KLIK DI SINI.

Wanita mesti mencoket langkah berikut bikin kocak daripada gatal-gatal kemaluan:

Kerjakan mengelit daripada sebarang jangkitan di area genitalia, lap bahagian alat kelamin semenjak depan ke belakang cak bagi menghalang bakteria semenjak dubur ikut ke privat vagina, saban-saban selepas buang air di tandas.

Salah satu petua yang boleh digunakan ialah jika menggerenyam-gatal alat vital tersebut disebabkan oleh alergen alias perengsa, engkau haruslah mengenal karuan dan mengelik daripada alergen itu.

Elakkan libido tanpa konservasi, terutamanya jika anda mencacau bahawa ia alias lawan anda mungkin mengalami jangkitan.

Di samping itu, terletak ubat-ubatan pun untuk membantu merawat gatal di kemaluan wanita. Ubat yang diberi bersendikan kepada puncanya.

  • Vaginosi Bakteria

            Diberi antibiotik Metronidazole ataupun Clindamycin n domestik bentuk pessari, gel atau krim (yang dimasukkan ke dalam faraj) atau tablet.

  • Jangkitan Yis

            Biasanya dirawati dengan pessari alias krim yang mengandungi clotrimazole, econazole, miconazole alias fenticonazole.

  • Chlamydia

            Diberi kekesalan antibiotik Doxycycline selama tujuh hari atau Azithromycin atau Zithromax diambil satu dos khusus.

  • Gonorrhea

            Rawatan yang disarankan cak bagi gonorrhea yaitu antibiotik sama ada ceftriaxone ataupun cefixime yang diberikan sebagai semprot. Anda pun akan diberikan antibiotik yang dipanggil azithromycin yang diambil internal rancangan tablet sreg perian yang sama ini kontributif merawat jangkitan Chlamydia (mudah bagi pesakit berkat kedua-dua jangkitan itu refleks).

Dia dapat dapatkan ubat galak pada kemaluan wanita di farmasi dengan preskripsi daripada doktor yang berdaftar. Sila pertanyaan doktor di lamanweb www.doctoroncall.com.mysekarang bakal penerangan lebih lanjut.

Source: https://www.doctoroncall.com.my/soalan/gatal-di-kemaluan-wanita